Пашинський перебуватиме у СІЗО щонайменше до 29 січня / УНІАН

Суддя Печерського районного суду Києва Олексій Соколов відмовився віддати на поруки колишнього народного депутата Сергія Пашинського та подовжив тримання його під вартою ще на 60 діб - до 29 січня 2020 року.

Як передає кореспондент УНІАН, суддя задовольнив клопотання прокурорів Генеральної прокуратури про подовження тримання Пашинського під вартою.

Читайте такожНайбільшими прогульниками восени стали депутати з партії Медведчука – КВУ

Відео дня

Таким чином, Пашинський перебуватиме у СІЗО щонайменше до 29 січня, якщо апеляційна інстанція не скасує цю ухвалу.

Суд відмовив у задоволенні клопотання ряду осіб про взяття Пашинського на поруки. У відповідь Пашинський та його адвокати заявили, що подаватимуть апеляційну скаргу на сьогоднішню ухвалу суду.

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня Печерський райсуд Києва постановив взяти Пашинського під варту до 4 грудня. Пашинського підозрюють у заподіянні громадянину В’ячеславу Хімікусу тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Конфлікт між Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю і поранив беззбройного Хімікуса в ногу, виник 31 грудня 2016 року.

Після того справу щодо цього конфлікту декілька разів то закривали, то знову поновлювали, останнього разу - у вересні.

Також проти Хімікуса відкривали провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

18 жовтня колегія суддів Київського апеляційного суду залишила у силі ухвалу Печерського райсуду про обрання Пашинському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

27 листопада генеральний прокурор Руслан Рябошапка не виключав відкриття нових кримінальних проваджень, у яких фігуруватиме Пашинський.

Сьогодні, 29 листопада, на засіданні суду близько 10 осіб заявили про готовність взяти на поруки Пашинського. Серед них народний депутат Вікторія Сюмар, екс-секретар РНБО Олександр Турчинов, колишній міністр молоді та спорту Дмитро Булатов, а також народні депутати восьмого скликання.