Кримського татарина Енвера Сейтосманова в Росії засудили до 17 років колонії / Крымская солидарность

Кримськотатарський активіст Енвер Сейтосманов засуджений Південним військовим судом міста Ростов-на-Дону до 17 років ув'язнення в колонії суворого режиму з обмеженням волі на 1 рік.

Про це повідомляє у Facebook правозахисна група «Кримська солідарність».

Читайте такожУкраїнця Якименка б'ють та цькують у російській колонії - Денісова

Відео дня

«Сейтосманова Енвера Кязимовича визнати винним в організації діяльності організації, яка відповідно до законодавства Російської Федерації визнана терористичною, тобто злочином, передбаченим частиною 1 статті 205.5 КК РФ на підставі якого призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням свободи терміном у один рік», – йдеться у вироку.

Сейтосманов є фігурантом справи про організацію «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі», яка визнана в Росії терористичною. У більшості країн світу партія «Хізб ут-Тахрір» діє легально.

На думку адвокатів, які працюють з даною категорій справ, протягом всього слідства не надано будь-яких доказів провини і причетності підсудних до терористичних актів чи насильства, а заарештовані кримські татари звинувачуються і засуджуються до різних термінів у колонії суворого режиму лише на підставі того, що відвідували релігійні збори і читали релігійну літературу, обговорювали соціально-політичні теми.

Наголошується, що згідно з даними МГО «ПЦ «Меморіал», Сейтосманов позбавлена свободи за відсутності події або складу злочину з порушенням російського і міжнародного права.

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнити Енвера Сейтосманова.

Раніше повідомлялося, що Україна передасть до суду ООН матеріали "справи Хізб ут-Тахрір".

Київ вважає дані справ незаконними і розглядає як переслідування кримчан з боку російської влади.