Олексій Кучер / kharkivoda.gov.ua

Голова ХОДА провів робочу нараду на стадіоні «Металіст». У ході заходу в. о. начальника Управління у справах молоді та спорту ХОДА Юлія Подлозкова заявила про те, що треті особи понад рік користуються приміщеннями та землею, які Кабмін розпорядився передати облдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

Читайте такожЗеленський представив нового голову Харківської ОДА Кучера

Відео дня

З майном, конфіскованим судом у втікача Сергія Курченка, починаючи з квітня 2018 року, відбувалися "дивні речі". 11 квітня 2018 року вийшло розпорядження Кабінету міністрів України, яким майнові комплекси, конфісковані у ПАТ «Футбольний клуб «Металіст», ТОВ «Металіст Холдинг» і «Металіст арена», передавалися до сфери управління Харківської облдержадміністрації. Тим не менш, протягом цілого 2018 року майно в обласну власність так і не прийняли. А у 2019-му до облдержадміністрації надійшов лист від Головного територіального управління юстиції у Харківській області про те, що було постановлено судове рішення: припинити будь-які дії щодо арештованого майна. В результаті досі частина приміщень стадіону «Металіст», частина дитячої футбольної академії «Металіста», база в селищі Високому та інші об'єкти, не прийняті в управління ОДА.

«Я хотів би почути реальну картину: що відбувалося і чому відбувалося саме так», - звернувся Олексій Кучер до представників КП «ОСК «Металіст», Управління у справах молоді та спорту ХОДА та інших учасників наради.

Учасники наради повідомили Олексію Кучеру, що про ситуацію протягом 2018-2019 років неодноразово доповідали голові ХОДА, однак питання не вирішувалось.

Олексій Кучер доручив Управлінню у справах молоді та спорту ХОДА негайно розібратися у проблемі та вирішити її.

«Протягом року, по-перше, не виконувалося судове рішення, а за невиконання судового рішення може настати відповідна відповідальність. По-друге, необхідно розуміти, що хтось все-таки користувався цими приміщеннями й користується досі. А це прибуток. Треті особи отримують доходи. Фактично ми можемо припустити, що кінцевим бенефіціаром і на сьогодні є Курченко, - наголосив Олексій Кучер. - Прошу негайно відреагувати на все, що відбувається. Даю вам термін 2 тижні, щоб ми все-таки перереєстрували, виконали розпорядження Кабміну і рішення суду. Це дуже важливо, бо для харків'ян ми повинні повернути ці приміщення й один з найкращих стадіонів України.