Аваков розповів про ситуацію з кордоном з РФ / фото УНІАН

Правоохоронні органи України можуть зайти на окуповані території Донбасу, коли їх покинуть незаконні збройні формування. Тоді можливе спільне патрулювання з "представниками територіальних громад".

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками "нормандського саміту", передає "Громадське".

На уточнювальне запитання, чи йдеться про спільне патрулювання з так званою "народною міліцією", яка зараз має контроль на окупованих територіях, Аваков просто повторив: "Я ж вам сказав - територіальних громад" (насправді він сказав "марад", але зрозуміло, що йшлося про "громади", - ред.).

За словами міністра, це дуже важкий перехідний період, який триватиме півроку, "але ми готові пройти". "Але це буде потім, коли усі зі всім погодяться, а поки ми бачимо, що Путін не готовий повернути нам кордон", - додав Аваков.

Читайте такожПрипинення вогню й формула Штайнмаєра: про що домовились Зеленський та Путін (відео)

Він також допустив, що Україна може погодитися на компроміс щодо контролю над кордоном і отримати його "не за місяць до місцевих виборів, а, наприклад, за 2 дні".

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський на переговорах у "нормандському форматі" в Парижі запропонував створити в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську підгрупу щодо відновлення Україною контролю над кордоном на Донбасі.