14 серпня правоохоронці затримали Гримчака і його «помічника» під час одержання хабаря / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) залишив під вартою колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку.

Про це йдеться у повідомленні Судової влади.

Водночас суддя частково задовольнив клопотання адвоката й зменшив розмір застави з понад 6 мільйонів гривень до майже 2 мільйонів гривень.

Відео дня

Читайте такожЩе одному нардепу повідомили про підозру у незаконній компенсації за житло

Засідання провели у форматі відеоконференції, бо підозрюваний перебуває у СІЗО Чернігова.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали Гримчака і його «помічника» Ігоря Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабаря.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. 15 серпня Гримчаку та Овдієнку було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн.

8 жовтня Печерський районний суд Києва продовжив його тримання під вартою до 14 листопада. Наприкінці жовтня Гримчаку та Овдієнку змінили підозру з шахрайства на зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2) КК України.

14 листопада Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці термін тримання під вартою колишнього заступника міністра Гримчака.