Олега Гладковського підозрюють у зловживанні службовим становищем / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд дозволив зняти електронний браслет з екс-заступника секретаря РНБО та підозрюваного у зловживанні службовим становищем Олега Гладковського.

Про це у коментарі hromadske повідомив адвокат підозрюваного Руслан Волинець.

 «Так, суд сьогодні дозволив зняти із підзахисного електронний браслет. Ми надали відповідні докази його належної процесуальної поведінки впродовж цих двох місяців. Прокурори просили продовжити усі обов'язки, ми просили зняти браслет. Суд дозволив і його вже зняли», — зазначив Руслан Волинець.

Відео дня

Читайте такожГримчака залишили під вартою, але зменшили заставу

За словами адвоката, усі інші обов’язки, покладені на Гладковського, суд продовжив. Паспорти йому не повернули.

Як повідомляв УНАІН, 17 жовтня Гладковського затримали співробітники НАБУ біля ресторану поблизу Бориспільської траси після того, як він намагався залишити територію Україну через аеропорт «Бориспіль», але його не пропустили прикордонники.

18 жовтня у САП заявили, що екс-посадовцю повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За даними слідчих, внаслідок діяльності Гладковського державі було завдано понад 10,62 млн грн збитків. Крім того, як заявили у САП, Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці.

Прокурори САП просили ВАКС взяти Гладковського під варту з альтернативою внесення застави у 100 млн грн, однак суд постановив обрати екс-посадовцю запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави у 10,6 млн грн. 21 жовтня за Гладковського було внесено заставу, і він вийшов із СІЗО.

25 жовтня САП подала до Апеляційної палати ВАКС скаргу, в якій просить збільшити до 100 млн грн розмір застави, призначений Гладковському.