Ілюстрація REUTERS

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова опублікувала список з 12 звільнених з полону бойовиків на Донбасі українських військовополонених.

Читайте такожпередали Бойовикам бразильця, який воював проти України - адвокат

Про це вона повідомила в Telegram.

Відео дня

"Наші військовополонені повернулися додому. Деякі з них роками чекали можливості ступити на рідну землю та обійняти близьких", - зазначила вона.

Зокрема, звільнені: Сергій Іванчук, Юрій Евтушко, Іван Дєєв, Роман Фурсов, Богдан Панюшенко, Сергій Глондар, Олександр Кореньков, Василь Жемелинский, Володимир Воскобійник, Борис Пундор, Кім Доланов, Олександр Геймур.

Денісова висловила подяку всім, хто доклав неймовірних зусиль для їх звільнення.

"Україна ще раз довела, що головною цінністю для держави є її люди. Ми ніколи не залишимо наших співвітчизників без уваги та підтримки. Звичайно, нам не вдалося повернути всіх, але робота з подальшого звільнення наших громадян триває", - додала омбудсмен.

Вона висловила упевненість, що Україні вдасться повернути додому всіх, кого досі незаконно утримують у місцях несвободи Російської Федерації, на окупованих територіях Донбасу і території тимчасово окупованого Криму.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ "Майорське" в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною та представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб.