В ОБСЄ впевнені, що у такий спосіб сім'ї зможуть возз'єднатися і провести свята разом / фото УНІАН

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ та європейських питань Словаччини Мирослав Лайчак зазначив важливість обміну утримуваними особами між українською стороною та представниками ОРДЛО.

Читайте такожпередали Бойовикам бразильця, який воював проти України - адвокат

Про це йдеться в повідомленні на сайті ОБСЄ.

Відео дня

Зокрема, Лайчак вітає звільнення та обмін утримуваними особами, яке відбулося сьогодні в Донецькій області.

"Обмін великою групою затриманих у цей святковий період особливо важливий. Сім'ї зможуть знову возз'єднатися і провести свята разом", - підкреслив голова ОБСЄ.

Також Лайчак нагадав сторонам про їхні зобов'язання щодо встановлення повного і всеосяжного припинення вогню до кінця 2019 року, підкріпленому виконанням всіх необхідних заходів з підтримки припинення вогню, а також положеннями, погодженими в Парижі під час зустрічі на вищому рівні в "нормандському форматі" 9 грудня 2019 року.

Голова ОБСЄ висловив сподівання, що у 2020 році буде здійснено більше необхідних позитивних кроків у напрямку мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. За його словами, ОБСЄ в рамках свого мандата через Тристоронню контактну групу та Спеціальну моніторингову місію в Україні готова підтримати їх.

Лайчак наголосив, що одним із пріоритетів Словацького головування в ОБСЄ у 2019 році є полегшення життя людей, які постраждали під час конфлікту на Донбасі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ "Майорське" в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною та представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб.