Упродовж п'яти років Клімкін очолював МЗС / УНІАН

Колишній міністр іноземних справ Павло Клімкін працюватиме в Українському інституті майбутнього.

Про це йдеться у повідомленні від 16 січня на сайті організації.

"До команди Українського інституту майбутнього (UIF) приєднався український політик, дипломат, а також міністр закордонних справ України 2014-2019 рр. Павло Клімкін. Він керуватиме Програмою європейських, регіональних та російських досліджень, яку UIF запроваджує з січня цього року", - зазначається у ньому.

Відео дня

Метою цієї програми буде системне моделювання викликів, що постають перед Україною у сферах безпеки та зовнішньої політики, підготовка сценаріїв і стратегічних рекомендацій щодо менеджменту існуючих та потенційних ризиків для політичних і бізнесових кіл. Напрямки досліджень - протидія агресії РФ проти України, Чорноморська безпека, позиціонування України в регіоні Центральної і Східної Європи та комплексна інтеграція в європейський та трансатлантичний простір.

Читайте також"Більше свободи": Клімкін позитивно оцінив рішення Зеленського змінити правила призначення дипломатів

"У своїх дослідженнях Програма покладатиметься як на власну команду експертів, які мають багаторічний досвід у сферах безпеки та зовнішньої політики, так і взаємодію з провідними світовими дослідницькими центрами, неурядовими організаціями й представниками бізнесової спільноти", - заявили в УІМ.

Український інститут майбутнього - це спільний проект представників бізнесу, політики та громадськості, який був заснований влітку 2016 року. Його очолює Віктор Андрусів.

Як повідомляв УНІАН, раніше Клімкін заявив, що Росія не зупиниться на анексії Криму та окупації частини Донбасу. За його словами, агресору потрібен увесь Південь України.