Гончарук має налагодити роботу з депутатами / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Олексію Гончаруку налагодити роботу з народними депутатами всіх фракцій, а також з парламентськими комітетами.

Як повідомляє прес-служба президента, про це Зеленський сказав Гончаруку на сьогоднішній зустрічі.

«Ви – глибоко в економіці, в сучасних процесах, які відбуваються в уряді. Наші депутати цього не знають. І коли вони отримують законопроекти – рішучі, реформаторські, іноді непопулярні, – вони не мають часу з ними навіть ознайомитися, нормально попрацювати в комітетах. Це – ненормально», – зазначив глава держави.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, ввечері 15 січня у соцмережах поширили аудіозаписи нібито з наради, в якій брали участь прем'єр-міністр Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова, перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші посадові особи.

Під час розмови вони обговорювали економічні питання перед зустріччю з президентом Зеленським. На записах людина з голосом, нібито схожим на голос Гончарука, зокрема називає себе «повним профаном» в економіці.

Читайте такожЗеленський доручив Гончаруку врегулювати ситуацію з преміями топ-менеджерам "Нафтогазу"

Сьогодні, 17 січня, Гончарук повідомив у Facebook, що написав заяву на ім'я Зеленського про відставку.

Президент Зеленський під час зустрічі з керівниками СБУ, Офісу генпрокурора, Міністерства внутрішніх справ, НАБУ, ДБР, та Управління державної охорони поставив завдання за два тижні встановити причетних до запису цих розмов.

Глава держави зауважив, що в межах кримінального провадження має бути чітко встановлене коло осіб, які були присутні на переговорах, і з’ясовано обставини, за яких вони відбувалися.

Крім того, Зеленський вимагає напрацювати необхідні заходи, щоб унеможливити подібні інциденти в майбутньому й технічно забезпечити захист інформації.