Майман стверджує, що під час служби для Киви виділяли окрему групу на патруль блокпостів / фото УНІАН

Колишній боєць АТО Микола Майман, який був учасником бійки з нардепом Іллею Кивою у столичному ресторані, розповів деталі про службу депутата і назвав причину ворожнечі з ним.

Про це він розповів в інтерв’ю зі Скрипіним.

За словами екс-бійця, під час служби Киву охороняли всім батальйоном, оскільки той «боявся, що його поб’ють або вкрадуть».

Відео дня

Читайте також"Кива кричав, що буде мене їсти": нардепи розповіли про бійку в Раді через ринок землі (відео)

«Він постійно виходив з готелю з білим носом. Він казав, що це в нього зубна паста. Я кажу, витріться, ми ж на блокпост їдемо, а він каже: «Зубна паста». Я був з ним щодня на фронті», – сказав Майман, додавши згодом: «Ну, я все розумію. Але ж після зубної пасти людина розуміє, де перебуває, а він – ні».

Майман стверджує, що для Киви виділяли окрему групу на патруль блокпостів.

Одного разу під час візиту на «нульовий» блокпост група посперечалася з Кивою, бо той наказав спалити фуру селянину, який відмовився сплачувати за проїзд вантажівки з дизелем.

«Для нього (цивільного – УНІАН) виставили тариф: будеш платити 100 тисяч гривень за проїзд дизелю. Той каже, що в нього зараз немає: «Мені треба посіятися, продати урожай, потім я зможу заплатити». А ось Кива каже: «Тоді спаліть йому машину». Ми відмовилися спалювати машину, і відтоді ми стали ворогами Киви – я і кілька хлопців, які були тоді в групі», – пояснив Майман.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня у мережі з'явилося відео бійки у столичному ресторані МОССО з участю нардепа Іллі Киви. На ролику видно, як невідомий б'є політика в обличчя після короткої словесної перепалки. Обох чоловіків вдалося розняти.

За фактом бійки генпрокурор Руслан Рябошапка відкрив щодо Киви кримінальне провадження.