REUTERS

Заява президента України Володимира Зеленського про те, що змова тоталітарних режимів призвела до початку Другої світової війни - дивна.

Так прокоментував слова Зеленського колишній президент СРСР Михайло Горбачов, пишуть "РИА Новости".

"Для мене це дуже дивне висловлювання, просто разюче. Чиїм інтересам воно служить? Політики та історики, які таке говорять, ображають пам'ять тих, хто віддав життя заради перемоги над фашизмом", - заявив Горбачов.

Відео дня

Він також сказав, що Росії "є чим відповісти".

"І напередодні 75-річчя перемоги у Другій світовій війні найкращою відповіддю буде віддати належне тим, хто виніс величезні тяготи і страждання, і визволив людство від цієї чуми. У нас є що сказати", - вважає колишній глава СРСР.

Читайте такожУ МЗС РФ прокоментували слова Зеленського про змову тоталітарних режимів, який призвела до початку Другої світової війни

Як повідомляв УНІАН, 27 січня Зеленський на спільній з президентом Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції в Освенцимі заявив, що "Польща і польський народ першими відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни і дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту".

Зеленський додав, що "сьогодні всім демократичним державам слід об'єднати свої зусилля. Європа і світ не мають права сьогодні мовчати, як це було в 1939 році, не мають права на байдужість і бездіяльність". За словами президента України, тільки згуртованість міжнародного співтовариства може дати відсіч будь-якій агресії та вберегти людство від нових страждань.