Корнієнко зазначив, що в обговоренні законопроекту має взяти участь кілька тисяч осіб / фото УНІАН

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявляє, що законопроект про децентралізацію найближчим часом на розгляді не з’явиться.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу, відповідаючи на запитання, чи законопроект про децентралізацію може з’явитися найближчим часом на розгляді парламенту.

"Найближчим часом він не з'явиться", - сказав Корнієнко.

Відео дня

На уточнення, чи може йтися про поточний пленарний тиждень, депутат сказав: "Ні, цей тиждень - точно ні. Два-три тижні зараз будуть консультації і обговорення. Тобто, орієнтовно, ми плануємо на кінець лютого вийти з готовим текстом".

Представник провладної фракції зауважив, що в обговоренні має взяти участь кілька тисяч осіб.

Читайте такожПредставництво ЄС підтримало законопроект Зеленського про децентралізацію

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді як невідкладний проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (№2598).

15 січня Верховна Рада не розглянула питання про відправлення до Конституційного суду для отримання висновку проект змін до Основного закону щодо децентралізації влади, хоча даний законопроект був першим у порядку денному.

Коли мав розпочатися розгляд документа, спікер Дмитро Разумков оголосив, що у сесійній залі немає доповідача з даного питання - представника президента України в Конституційному суді Федора Веніславського. Згодом він був присутній у сесійній залі, але депутати не повернулися до розгляду цього питання.

16 січня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що законопроект знято з розгляду для доопрацювання. За його словами, необхідно узгодити положення законопроекту, щоб у подальшому його підтримали 300 народних депутатів. Арахамія уточнив, що депутати мають багато зауважень щодо передбачених проектом закону повноважень префекта.

17 січня голова Верховної Ради Разумков оголосив, що буде розроблено новий законопроект про децентралізацію, створений з ширшим залученням різних верств суспільства та експертного середовища.