Дмитро Разумков / REUTERS

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявляє, що буде розроблено новий законопроект про децентралізацію, створений із ширшим залученням різних верств суспільства та експертного середовища.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в інтерв'ю каналу "Україна 24".

Разумков нагадав, що президент України відкликав внесений ним раніше відповідний законопроект.

Відео дня

"Була зустріч в Офісі президента, де обговорювалися питання, пов'язані з питаннями децентралізації, і було ухвалено рішення, що це буде новий законопроект, який буде створюватися з більш широким залученням різних верств суспільства, експертного середовища і всіх, хто буде ефективно долучений до цього процесу", - зазначив спікер.

Читайте такожПредставництво ЄС підтримало законопроект Зеленського про децентралізацію

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді як невідкладний проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (№2598).

15 січня Верховна Рада не розглянула питання про відправлення до Конституційного суду для отримання висновку проект змін до Основного закону щодо децентралізації влади, хоча даний законопроект був першим у порядку денному.

Коли мав розпочатися розгляд документа, спікер Разумков оголосив, що у сесійній залі немає доповідача з даного питання - представника президента України в Конституційному суді Федора Веніславського. Згодом він був присутній у сесійній залі, але депутати не повернулися до розгляду цього питання.

16 січня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що законопроект знято з розгляду для доопрацювання. За його словами, необхідно узгодити положення законопроекту, щоб у подальшому його підтримали 300 народних депутатів. Арахамія уточнив, що депутати мають багато зауважень щодо передбачених проектом закону повноважень префекта.