Ілюстрація / REUTERS

Сполучені Штати Америки підтримують приєднання України до Програми розширених можливостей НАТО.

Про це представник США в Організації Північноатлантичного договору посол Кей Бейлі Гатчісон сказала на брифінгу у Брюсселі перед засіданням міністрів оборони країн-членів НАТО, яке відбудеться 12-13 лютого.

Читайте такожУ США закликали Росію піти з суверенної території України

Відео дня

"США підтримують Програму розширених можливостей для України в НАТО. І я думаю, що також в НАТО існує широке схвалення щодо цього", - наголосила Гатчісон.

Водночас дипломат нагадала, що Альянс рекомендував Україні впроваджувати реформи, аби мати цивільний контроль над сектором оборони і безпеки.

Також вона зауважила, що Україна намагається подолати проблеми, пов'язані з корупцією.

"У зв'язку з цим ми підтримуємо зусилля президента Зеленського і продовжимо взаємодіяти з українцями, коли вони зміцнюватимуть свою демократію і втілюватимуть антикорупційні заходи, які були представлені президентом Зеленським", - наголосила Гатчісон.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада 2019 року віце-прем'єр-міністр з європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Україна звернулася до НАТО з проханням надати їй статус учасника партнерства розширених можливостей.

В рамках такого партнерства Україна може отримати пріоритетний допуск до сертифікації заходів, які відбуваються по лінії НАТО-Україна. Також програмою передбачено розширений діалог у сфері розвідки, надання можливості представникам країни-партнера обіймати посади у штаб-квартирі НАТО або в командній структурі Альянсу.