Ілюстрація REUTERS

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) очікує додаткової допомоги України у міжнародних місіях Альянсу.

Читайте такожСтолтенберг зустрінеться з Зеленським у Мюнхені

Як повідомили УНІАН у прес-службі голови держави, на полях Мюнхенській конференції з питань безпеки відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.

Відео дня

Президент України подякував за незмінну солідарність Альянсу з Україною, підтримку суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень нашої країни.

"Реформи, над якими ми працюємо, наближають Україну до НАТО. Ми модернізуємо сектор безпеки та оборони країни відповідно до стандартів Альянсу", - зауважив Зеленський.

Окремо глава держави відзначив продовження виконання відповідних річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО, які є ефективним інструментом системних перетворень в країні. Також було піднято питання надання НАТО Україні статусу партнера з розширеними можливостями.

У свою чергу Столтенберг зазначив, що очікує додаткової допомоги України в міжнародних місіях, і зазначив, що бачить прогрес у досягненні миру завдяки відновленню роботи в "нормандському форматі".

Також Зеленський і Столтенберг обговорили виконання домовленостей після зустрічі "нормандської четвірки" у Парижі 9 грудня 2019 року й ситуацію на Донбасі.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада 2019 року міністр оборони Андрій Загороднюк заявив про можливість приєднання України до участі в беззбройний тренувальної місії НАТО в Іраку. Він уточнив, що українські фахівці можуть навчати та консультувати іракських з питань технічного обслуговування військової техніки.

13 лютого 2020 року Загороднюк заявив, що Україна продовжить підтримувати зусилля коаліційних військ в Афганістані в рамках беззбройний тренувальної місії "Рішуча підтримка".