Зеленський заявив про політичну підтримку акцій протесту проти розміщення евакуйованих з Китаю українців / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський побачив політичне підґрунтя в різних акціях, які проходили у різних населених пунктах країни і були спрямовані проти прийому евакуйованих з китайського Уханя українців.

Читайте такожЗеленський про заворушення в Нових Санжарах: Україна - це Європа епохи Середньовіччя (відео)

Про це глава держави сказав у коментарі журналістам.

Відео дня

«На жаль, у деяких містах це була політична підтримка цієї псевдоакції. Я думаю, що ми теж скоро побачимо, що особи, люди, які були як на агітаціях проти земельної реформи, так і проти того, щоб ми наших громадян бачили в Україні, збігатимуться», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого жителі смт Микулинці Тернопільської області на знак протесту проти можливого поселення на карантин у санаторії «Медобори» евакуйованих з Китаю українців облаштували на під'їзді до нього блокпост. Вчора ввечері там чергували близько 300 осіб. Крім того, поблизу місця передбачуваного поселення евакуйованих з Китаю українців на Тернопільщині затіяли ремонт дороги.

У Нових Санжарах місцеві жителі 20 лютого протестували проти прибуття в медичний центр МВС, розташований у їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Все-таки евакуйованих вдалося доставити в медцентр "Нові Санжари", де вони 14 днів перебуватимуть в обсервації.