Ілюстрація / REUTERS

Міністерство закордонних справ України заявляє про засудження дії режиму президента Сирії Башара Асада та Російської Федерації, яка його підтримує, після повітряного нападу на позиції турецьких військових.

Читайте такожГенсек НАТО звинуватив Росію і режим Асада в "невибіркових авіаударах"

Про це йдеться у заяві українського зовнішньо політичного відомства.

Відео дня

"Україна глибоко занепокоєна суттєвою ескалацією ситуації в Ідлібі та засуджує дії режиму Башара Асада і Російської Федерації, яка його підтримує і надає йому усіляке сприяння, внаслідок чого гинуть як військові, так і цивільні", - наголошується у повідомленні.

Також в Україні висловлюють щирі співчуття турецькій стороні, яка втратила своїх військових.

Крім того, Україна в солідарності з НАТО і світовою спільнотою закликає до негайного припинення насильства і виконання попередньо досягнутих домовленостей у рамках врегулювання сирійського питання.

"Стражданням людей має бути покладено край та відвернуто чергову гуманітарну катастрофу в Сирії", - наголосили в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, літаки режиму президента Сирії за підтримки Росії завдали ударів по позиціях турецьких Збройних сил у Сирії, 33 турецьких військових загинули, ще 32 солдатів дістали поранення. Туреччина скликала екстрене засідання НАТО у відповідь на загибель турецьких військових в Ідлібській зоні деескалації.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Анкара ініціювала екстрене засідання Альянсу, ґрунтуючись на статті 4-й Північноатлантичного договору.

Під час операцій, що проведені турецькими військовими у сирійському Ідлібі в лютому, Збройні сили Туреччини нейтралізували 1709 солдатів армії режиму Асада.