Ілюстрація / REUTERS

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявляє, що питання щодо уряду розглядатиметься на засіданні фракції «СН».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу.

На питання, чи можуть прем'єра звільнити без його заяви про відставку, Корнієнко відповів, що, з юридичної точки зору, це може відбутися лише за власним бажанням.

Відео дня

«Але в площині, скажімо так... Певні є моральні якісь речі, є якесь розуміння ситуації. Будемо чекати далі, за розвитком подій, за тими консультаціями, які тривають. Вони сьогодні будуть відбуватися, сьогодні мала фракція («Слуги народу» - УНІАН) буде збиратися, і, можливо, завтра буде збиратися велика фракція, будемо дивитись», - сказав Корнієнко.

Читайте такожРазумков розповів, які питання будуть розглядатись на позачерговому засіданні Ради

На питання, чи може хтось з депутатів перейти до уряду, він відповів: «Я б не хотів депутатів відпускати. У нас вже депутати всі за півроку стали фаховими, вони дуже гарно справляються».

Корнієнко додав, що до уряду могли б переходити, наприклад, голови комітетів, але тоді парламент втратить фахових голів комітетів.

«Тобто, тут питання доцільності. В Україні зараз, звичайно, великий кадровий голод, але не настільки, щоб не знайти ще 10 професіоналів», - вважає перший заступник голови фракції «Слуга народу».