фото УНІАН

Кандидат від партії “Слуга народу” Вікторія Алєксєйчук вирішила припинити участь у виборчій кампанії в окрузі №179.

Про це йдеться у повідомленні у Теlegram-каналі партії.

Зазначається, що таке рішення Алєксєйчук підтримала Вища рада партії.

Відео дня

Читайте такожНа сайті Ради з'явиться законопроект про всеукраїнський референдум – Стефанчук

“Ми дякуємо Вікторії Алєксєйчук за чесну і прозору кампанію, і розраховуємо на її залученість до командної роботи під час виборів до місцевих рад у жовтні цього року”, - мовиться у дописі.

Зауважується, що рішення про висунення кандидатки від “Слуги народу” на окрузі в Харкові було ухвалено ще в перші дні лютого.

“Тоді, коли не було ясності, хто є іще вирішить балотуватися. Поява Юлії Світличної серед кандидатів повністю змінила передвиборчу картину. Було б не чесно і не розумно ігнорувати це”, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Світлична є “досвідченим управлінцем із конкретними успішними кейсами”, і було б “стратегічною помилкою для “Слуги народу” зупиняти такого фахівця на шляху до Верховної Ради або якось перешкоджати”.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня 2019 року ЦВК призначила на 15 березня 2020 року проміжні вибори народного депутата в окрузі № 179, оскільки народний депутат Олексій Кучер, обраний в цьому окрузі на позачергових парламентських виборах, склав мандат і був призначений на посаду голови Харківської облдержадміністрації.

За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 146 тисяч виборців, а голосування відбуватиметься на 189 виборчих дільницях.

Встановити результати виборів комісія має по 30 березня.