Засідання уряду можуть проходити в онлайн-режимі / фото УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив рішення щодо можливості проведення своїх засідань в онлайн-режимі через обмежувальні заходи, що запроваджені в країні у зв'язку з загрозою поширення нового коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну пропозицію вніс віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час виїзного позачергового засідання Кабміну щодо реформування системи містобудування України.

Читайте такожРНБО розгляне питання закриття кордонів і припинення авіасполучення з низкою країн

Відео дня

«Метою прийняття проекту акту є підвищення ефективності діяльності КМУ шляхом передбачення можливості проведення онлайн-засідання уряду. По суті, додається один пункт (до регламенту діяльності КМУ), який говорить про те, що прем'єр-міністр може прийняти рішення про проведення онлайн-засідання КМУ або про онлайн участь у засіданні членів КМУ», - сказав він.

За його словами, постанову планують оприлюднити до наступного чергового засідання уряду на наступному тижні.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

В Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом.