Зеленський звернувся до ВР: у разі ухвалення двох життєво важливих законів Україна отримає допомогу / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський закликав депутатів ухвалити два життєво важливих закони, внаслідок чого Україна отримає підтримку від міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше 10 млрд доларів.

Про це йдеться у відеозверненні глави держави щодо евакуації українців та позачергового засідання Верховної Ради, розміщеному у Facebook.

"Хочу зупинитись на позачерговому засіданні Верховної Ради України, яке має відбутися завтра. Наша країна через коронавірус фактично опинилась на роздоріжжі і має два шляхи. Перший - це ухвалення двох життєво важливих законів. Після чого ми отримаємо підтримку від наших міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше 10 млрд доларів. Це потрібно для стабілізації економіки та подолання кризи", - заявив Зеленський.

Відео дня

Інакше, за словами президента, - другий шлях: "Це провал цих законів. Після - занепад економіки і навіть загроза дефолту".

Читайте такожПредставник України в МВФ розповів про негативні наслідки для економіки у разі оголошення дефолту

Глава держави зазначив, що останні тижні Офіс президента та Кабінет міністрів робили все, що від них залежало.

"І ми - зробили це, ми - домовились про фінансову підтримку для України. Ми з урядом обрали свій шлях. Тепер черга за народними депутатами. Вся відповідальність завтра лягає на ваші плечі", - наголосив Зеленський.

"Завтра народ України чітко побачить - чи готові ви захищати його інтереси. І хоча завтра ви всі будете в масках, людям стане зрозуміло - хто є хто? Суспільство зрозуміє - ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів. Усвідомте свою відповідальність. Усвідомте можливі наслідки для кожного з вас. Оберіть завтра правильний шлях. Вас до влади привели не окремі особи, вас обрав народ України", - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, позачергове засідання Верховної Ради планується на понеділок, 30 березня.