Позачергове засідання Ради має пройти 30 березня /  фото УНІАН

До порядку денного позачергового засідання Верховної Ради планують винести 11 питань.

Про це повідомила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко у Facebook.

Читайте такожЗеленський провів нараду з урядом щодо поширення коронавірусу

Відео дня

За її словами, розпочалась нарада за участю керівництва парламенту та лідерів фракцій з прем‘єр-міністром та економічним блоком уряду.

«Маємо прийняти рішення про позачергову сесію», - написала Геращенко.

«В порядок денний планують внести 11 питань: напрацьовані депутатами законопроекти щодо боротьби з коронавірусом і підтримку медиків», - зазначила вона.

Також, додала вона, в порядку денному - пакет законів для отримання кредиту Міжнародного валютного фонду, про ринок землі і банки.

«Щодо землі, то на рік відтерміновується його введення, вилучається «дерибан» державних 10 мільйонів гектарів землі, залишається право селянам і фермерам продавати свої паї і землю. По суті, «Європейська Солідарність» наполягла на тих наших позиціях, які ми одразу відстоювали як нашу позицію по ринку землі . В законі про банки ми наполягаємо на вилученні норми про виплати компенсацій колишнім власникам «Приватбанку», - наголосила Геращенко.

Також, підкреслила вона, в порядку денному пропонуються зміни до регламенту щодо роботи комітетів, кадрові питання, внесення змін до Кримінального кодексу задля боротьби з необґрунтованим підвищенням цін на продукти і вивезення медичних товарів.

«Найбільший скандал - зміни до бюджету. Ми категорично не погоджуємося з драконівським знищенням фінансування освіти, культури, децентралізації. Натомість - залишаються захмарні зарплати членам наглядових рад (до 400-500 тис. грн декому) і весь бюджет МВС», - написала Геращенко.

За її словами, позиція її фракції наступна: на період короновірусу мають бути встановлені граничні зарплати всім - і чиновникам, і членам наглядовим радам. Єдині, кому категорично не можна зменшити зарплати - це медики і військові.

Як повідомляв УНІАН, позачергове засідання Верховної Ради планується на завтра, 30 березня.