Народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Дубінський в своєму черговому відеоблозі звинуватив у корупції міністра інфраструктури Владислава Криклія. Депутат заявив, що міністр ставить під загрозу реалізацію президентського проекту реконструкції доріг «Велике будівництво».

«Велике будівництво» - великий проект, 200 мільярдів гривень бюджет Укравтодору, залучення грошей Світового банку, ЄБРР. Загалом, така рузвельтівська історія, яка повинна відновити українські дороги, створити робочі місця, оживити економіку. Суперісторія, якби не одне «але» - міністр інфраструктури Криклій, який її курирує», - заявив Дубінський.

Депутат повідомив, що недавно радником Криклія був призначений Андрій Батищев, який обіймав посаду голови Укравтодору при міністрові інфраструктури Андрії Пивоварському.

Відео дня

«Батищев - людина, при якій прекрасно працювала система відкатів з підрядників з будівництва доріг. Це 2015-2016 роки. По 12,5% з кожного підряду по будівництву доріг йшли на Пивоварського  та інших, хто оточував Петра Порошенка в той час», - стверджує Дубінський.

Він також заявив, що є проблеми з авіаперевезеннями, пов'язаними з евакуацією українців: «Держава з резервного фонду через міністра інфраструктури Криклія виписує авіакомпаніям компенсацію за виконання польотів за українськими громадянами. Однак авіакомпанії здійснюють польоти на комерційній основі, громадяни платять за ці польоти, а держава компаніям щось компенсує. Розкрадання бабок».

Ще однією претензією нардепа стала видача ліцензій компаніям, що займаються сертифікацією газобалонного обладнання. За словами Дубінського, раніше таких компаній було тисяча, а тепер залишилося шість. «Вони будуть наповнювати кишені Криклія та його смотрящих», - стверджує Дубінський.

«Пам'ятаєте, у Саші Януковича теж були офіси, куди треба було лаве звозити? Загалом, у міністра інфраструктури теж свій офіс. З конкретними персонажами, які збирають під конкретні ресурси під конкретні проекти. Що це за проекти? Ми це все вивчимо і обов'язково вам розповімо. Там багато цікавих прізвищ», - пообіцяв Дубінський.