Володимиру Зеленському робили тест на коронавірус / фото president.gov.ua

Президент, прем’єр-міністр, керівник президентського офісу та його заступники зробили тест методом полімеразної ланцюгової реакції на коронавірус.

Про це в інтерв’ю виданню «Українська правда» повідомив заступник керівника Офісу президента, секретар Координаційної ради із протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

«Всі, хто з депутатом (Сергієм Шаховим – УНІАН) там пересікався, – всім зробили тестування. В тому числі прем'єр-міністру… і президенту зробили, керівнику Офісу, замам зробили. Я поясню: треба було зробити тестування, тому що це були контактні особи, які контактували з одним із найперших випадків у Києві, яким був депутат Шахов», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус у Раді: нардеп назвавши заражених колег

За словами Тимошенка, всім контактним Шахова зробили ПЛР-тестування для того, щоб «відразу зрозуміти, що робити».

За результатами тестування коронавірусна інфекція в них не була підтверджена, додав він.

«Якби у нас підтвердилося з кимось, то тут уже були б інші заходи безпеки щодо карантину», - сказав заступник керівника ОП.

На запитання, чи є розроблений план дій у разі інфікування президента COVID-19, Тимошенко відповів: «Якийсь протокол розроблений. Але ж зрозуміло, що виконувача обов'язків нема. Ну, може, там спікер Верховної Ради може якось виконувати обов'язки. Але президент завжди на зв'язку, тому, я думаю, що якщо, не дай Бог, щось – робота відбуватиметься у телефонному режимі».

Нагадаємо, раніше нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що у восьми народних депутатів підтверджений діагноз коронавірус.

Разом з тим, від COVID-19 вилікувався народний депутат від "СН" Руслан Горбенко. Його мають виписати з лікарні.

Також повідомлялося про одужання першого нардепа, який заразився коронавірусом, Сергія Шахова. Він був госпіталізований 21 березня.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 9 квітня зафіксовано 1 тис. 892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 57 - летальних, 45 пацієнтів одужали.

Читайте також: