Фото УНИАН

Суд 14 серпня прийняв рішення направити до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури матеріали для перевірки інформації щодо порушення адвокатом Пукача Григорієм Давиденком адвокатської етики в частині перешкоджання судовому процесу.

Також суд просить адвокатську кваліфікаційну комісію розглянути питання про призначення Пукачу на час хвороби Давиденка, який був відсутній на судовому засіданні, нового адвоката.

Як повідомляв УНІАН, Апеляційний суд Києва неодноразово переносив засідання у справі з розгляду скарги на вирок Пукачу через неявку адвоката Демиденка.

Відео дня

Тоді в суді були оголошені матеріали, які на запит надійшли з лікарні, де лікувався Демиденко. З цих матеріалів випливає, що у лікарні адвокат перебував лише один раз, а всі інші дати були вписані в довідку, яку захисник надав суду, сторонньою особою.

Довідка УНІАН. 29 січня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного ув‘язнення за вбивство журналіста Гонгадзе у вересні 2000 року.

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала тоді апеляцію на вирок. Також скаргу подав ще один потерпілий у справі - журналіст Подольський. Пізніше Теличенко відкликала апеляційну скаргу.