Старков / Скриншот из видео

Про це повідомив держаний адвокат водія КамАЗу, затриманого разом зі Старковим, Костянтин Кравчук, передає ТСН.

За словами Кравчука, засідання суду щодо затриманих Старкова та Іотка відбулось 17 вересня у Дзержинському міському суді Донецької області у присутності підозрюваних, яких доправили зі столичного СІЗО СБУ.

Засідання проводилось колегією суддів під головуванням судді Стелли Бабенко. Також у засіданні брали участь військовий прокурор з Генпрокуратури та двоє адвокатів з Центру безоплатної правової допомоги, наданих затриманим українською стороною. Змінити запобіжний захід майору стало можливим зважаючи на те, що відповідальність за вантаж ніс водій.

Відео дня

Читайте такожЗатриманого на Донбасі майора РФ Старкова випустили під домашній арешт - ЗМІ

"Ця схема використовується для звільнення українських полонених військових. І це стало можливим, оскільки Іотко фактично взяв всю провину на себе", - розповів адвокат Кравчук.

Про схему можливого обміну та інші обставини справи правозахисник наразі не говорить. Робота зі сприяння звільненню полонених проводиться у тісній взаємодії адвокатів, органів СБУ, військової прокуратури та Адміністрації президента.

При цьому місцеперебування затриманих у СБУ не розголошують. На початку серпня радник голови СБУ Юрій Тандіт припускав, що Старкова можуть обміняти. Однак, говорив Тандіт, остаточне рішення щодо цього питання - за президентом.