фото: УНІАН

Про це Парубій сказав в інтерв’ю 5 каналу.

"У всі часи Україну знищували міжусобиці. Взаємна боротьба. Я, як історик, можу навести тисячолітню історію як прокляття, але всі пам’ятають 5-тий рік. Це було зовсім не так давно, коли ми все втратили", - сказав він .

Коментуючи гарячі події в українському політикумі минулих тижнів, він наголосив: "Якщо суспільство буде бачити, що відбувається протистояння на найвищому рівні, усі чиновники – від Києва і до районних міст будуть іще з більшим завзяттям роздувати це протистояння".

Читайте такожПорошенко анонсував перезавантаження уряду, бо не всі міністри виправдовують очікування українців

Також, Андрій Парубій вважає, що альтернативи нинішній парламентській коаліції немає.

"Сам факт заяви Президента, прем’єр-міністра України, голови Верховної Ради про єдність і про бажання спільно проводити реформи – це один із механізмів припинити цю турбулентність. Вона не має перспективи. І немає іншого формату коаліції в українському парламенті", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та голова Верховної Ради Володимир Гройсман у своїй спільній заяві закликають вгамувати політичні пристрасті в Україні та поставити понад усе інтереси України. «Потрібно поставити понад усе інтереси України, вгамувати політичні пристрасті і показати політичну культуру, гідну європейської країни», - йдеться в заяві.