Народний депутат України Олександр ЄФРЕМОВ (фракція Партії регіонів) припускає, що на цьому тижні буде обрано нового голову Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку він висловив в інтерв`ю журналістам.

Депутат нагадав, що голова ВР Арсеній ЯЦЕНЮК подав заяву про відставку.

Відео дня

За його словами, фракція Партії регіонів запропонувала фракціям обговорити питання про відставку і на цьому тижні винести його на розгляд парламенту.

О.ЄФРЕМОВ зазначив, що якщо заява А.ЯЦЕНЮКА буде схвалена, то «потрібно розглянути кандидатуру нового спікера, не чекаючи формування нової коаліції, у зв`язку з тим, що спікер за Конституцією підписує закони, які затверджуються Верховною Радою України».

За його словами, якби обрання голови ВР залежало тільки від Партії регіонів, то фракція ПР вже сьогодні назвала б кандидатуру. О.ЄФРЕМОВ зазначив, що цей процес залежить від того, щоб за кандидатуру на посаду спікера проголосувала достатня кількість депутатів.

«Ми консультуватимемося з нашими колегами по парламенту, і я думаю, що ми знайдемо взаємоприйнятну кандидатуру, яку на цьому тижні буде обрано спікером парламенту», - сказав О.ЄФРЕМОВ.

За його словами, «це може бути кандидатура компромісна, і з боку Партії регіонів, у нас є така кандидатура, і це може бути кандидатура, запропонована нашими колегами».

Як повідомляв УНІАН, після виходу фракції «Наша Україна – Народна самооборона» зі складу демократичної коаліції А.ЯЦЕНЮК 17 вересня подав заяву про відставку з посади голови Верховної Ради України.