Зеркаль зпявила, що такої тактики РФ дотримується вже декілька років / фото: УНІАН

Тактика Росії в Україні включає підтримку тероризму та пропаганди. Як передає власний кореспондент УНІАН, про це заявила офіційний представник України на слуханнях у Міжнародному суді ООН Олена Зеркаль під час засідання.

За її словами "тактика РФ включає підтримку тероризму та дії расової дискримінації, пропаганду, залякування, політичну корупцію та кібератаки".

Читайте такожРосія буде робити все можливе, щоб знайти юридичну шпаринку для блокування справи в Гаазі - нардеп

Відео дня

«Це реальність, перед якою ми стоїмо в Україні. РФ продовжує це робити вже три роки. Увесь цей час вона продовжує заперечувати багатофазову агресію проти України. Сьогодні я стою перед судом і прошу про захист основних прав українських людей, ми шукаємо справедливості та відповідальності перед міжнародним правом" - наголосила вона.

Зеркаль наголосила, що РФ продовжує порушувати міжнародне право і права людей та постачати "смертельну допомогу" незаконним озброєним групам в Україні, порушує права людини в окупованому Криму.

Як повідомляв УНІАН раніше, сьогодні Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй в Гаазі розпочав публічні слухання за позовом України до Росії щодо протидії фінансуванню тероризму та расової дискримінації.

Сторони будуть по черзі представляти свої позиції. На першому засіданні буде виступати українська сторона, у вівторок слово візьме Росія, в середу - знову Україна і в останній день слухань - Росія.