Міністр закордонних справ України Борис ТАРАСЮК заявляє, що його подальше перебування на посаді глави зовнішньополітичного відомства залежатиме від рішення Президента.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Б.ТАРАСЮК сказав в інтерв’ю журналістам.

«Це буде залежати від рішення Президента, оскільки, за Конституцією, Президент має право висувати кандидатуру міністра закордонних справ, так само і процес звільнення має здійснюватись», - сказав він.

Відео дня

Відповідаючи на запитання журналістів, чи може він піти проти рішення блоку «Наша Україна», який вирішив іти в опозицію і хоче відкликати своїх міністрів з уряду, Б.ТАРАСЮК сказав: «Є зобов’язання політичні і є зобов’язання за Конституцією. В даному разі необхідно виходити з того, що Конституція має вищий порядок і вищу силу, ніж політичні питання, і питання навіть законів, тому що Конституція є вищим законом».

Відповідаючи на запитання, чи була в нього зустріч з Президентом з цього приводу, Б.ТАРАСЮК зазначив, що ще не було, але має відбутися.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня Р.БЕЗСМЕРТНИЙ заявив, що «Наша Україна» переходить в опозицію до урядової коаліції і відкликає своїх міністрів.

5 жовтня блок «Наша Україна» рекомендував своїм міністрам на найближчому засіданні уряду подати у відставку.

Міністрами за квотою “Нашої України” є Ігор ЛІХОВИЙ (міністр культури); Юрій ПОЛЯЧЕНКО (міністр охорони здоров’я); Юрій ПАВЛЕНКО (міністр у справах сім’ї, молоді та спорту); Роман ЗВАРИЧ (міністр юстиції).

Водночас міністр закордонних справ Б.ТАРАСЮК і міністр оборони Анатолій ГРИЦЕНКО призначені на свої посади за квотою Президента.

4 жовтня Політрада партії Народний рух України, який очолює Б.ТАРАСЮК, ухвалила рішення про перехід в опозицію.