Сьогодні відбулось перше засідання суддів Конституційного Суду України після тривалої перерви.

Як передає кореспондент УНІАН, відкриваючи засідання, голова КС Іван ДОМБРОВСЬКИЙ зазначив, що сьогодні відбулась визначна подія у діяльності КС – оновлений склад суду приступає до здійснення правосуддя. За його словами, КС належить продовжити роботу своїї попередників, основним змістом якої є виконання визначеного законодавством України завдання – гарантування верховенства Конституції як Основного Закону держави на всій її території.

І.ДОМБРОВСЬКИЙ підкреслив, що це завдання є надзвичайно відповідальним, адже йдеться про утвердження верховенства права тощо.

Відео дня

За його словами, незважаючи на те, що КС не засідав майже рік, цей час новопризначені судді використали для ознайомлення з роботою КС, зі справами, які знаходяться в провадженні тощо.

«Великий життєвий досвід, високий професіоналізм, високий потенціал суддів Конституційного Суду здатні забезпечити належне вирішення всіх питань, які віднесені до його компетенції. Ми приступаємо до роботи з бажанням чесно і сумлінно виконувати свої високі обов’язки суддів, забезпечити верховенство права, захищати конституційний лад, конституційні права та свободу людини, громадянина. Оцінку нашій роботі даватимуть громадяни України, суспільство, держава», - наголосив І.ДОМБРОВСЬКИЙ.