Народний депутат, член фракції Партії регіонів Сергій РИЖУК стверджує, що Верховна Рада до кінця року скасує пільги для народних депутатів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на прес-конференції в Житомирському облтелецентрі.

За словами С.РИЖУКА, усі депутатські пільги «будуть ще в цьому році відмінені».

Відео дня

Він також зазначив, що процедуру цю варто зробити без поспіху, «солідно, нормально, публічно, а також з відповідним обговоренням у фракціях та комітетах парламенту».

За його словами, “регіонали” не приховують, що голосували проти запропонованого “бютівцями” закону про відміну пільг депутатам. Це було зроблено тому, що у депутатів з Партії регіонів також готовий відповідний законопроект з цього питання, зауважив С.РИЖУК.

Говорячи про пільги, народний депутат зазначив: «Для того, щоб поважно, солідно та відповідально ставитися до свого народу, треба навчитися солідно, відповідально, серйозно ставитися ще й до себе та свого облаштування». За словами С.РИЖУКА, він вважає негативним користування депутатами громадським транспортом.

Цю тему доповнив також народний депутат-“регіонал” Юрій КАРАКАЙ, який назвав «популістським» внесений “бютівцями” законопроект про скасування пільг народним депутатам. За його словами, позиція “регіоналів” є такою, що пільг не повинно бути. Однак він переконаний, що перш ніж відміняти пільги, «потрібно проаналізувати, що ми маємо, яким чином необхідні для роботи з виборцями пільги замінити на інші шляхи фінансування».

Також Ю.КАРАКАЙ повідомив, що найактивніше пільгами користуються депутати з фракції БЮТ. За його словами, всі вони отримали кошти на оздоровлення, їздили в державні санаторії.

Ще один народний депутат з фракції Партії регіонів Микола ЯКИМЕНКО, говорячи про депутатські пільги, поскаржився на високі ціни у депутатській їдальні, погані умови проживання та обмежений час користування службовим транспортом. За його словами, «в готелі номер на 4 особи, у їдальні риба минтай коштує 6 грн. за 100 гр., машину можна брати 17 годин на місяць».

Депутат закликав парламент створити умови, за яких депутат «міг би нормально виконувати свої функціональні обов’язки».

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня Верховна Рада України не підтримала два законопроекти про скасування пільг для народних депутатів. Один з них був внесений народним депутатом Борисом БЕСПАЛИМ (фракція “Наша Україна”), інший – депутатами з фракції БЮТ. За обидва законопроекти майже в повному складі не голосувала фракція Партії регіонів.

За даними офіційного веб-порталу Верховної Ради України, на сьогодні у парламенті немає подібних законопроектів, внесених депутатами з фракції Партії регіонів.