Військовослужбовець у Польщі / REUTERS

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що "путінську Росію" може зупинити лише Північноатлантичний альянс.

Про це він сказав під час виступу на пленарному засідання сесії Парламентської асамблеї НАТО у Тбілісі (Грузія), пряма трансляція якого велася на сторінці спікера у Facebook.

Парубій наголосив, що "путінська Росія на сьогодні - загроза номер один для глобальної безпеки всього світу". Він відзначив, зокрема, агресію Росії проти України та Грузії, втручання у внутрішні справи Чорногорії; втручання у вибори у США, Франції та Німеччині, а також кібератаки на державні органи та політичні партії.

Відео дня

Спікер зауважив, що це є лише частиною "неоімперської стратегії з руйнування єдиного простору вільних націй".

"Все це спрямоване на руйнування єдності в середині НАТО, на те, щоб посіяти конфлікти в середині Європи. Ці заходи спрямовані на те, щоб посіяти конфлікт між Європою і Сполученими Штатами Америки", - сказав Парубій.

Читайте такожРосія нарощує військовий контингент на кордоні з ЄС - Парубій

Він додав, що "путінську Росію можна зупинити тільки спільними скоординованими діями". "Росія зупиниться тільки там, де її зупинять", - підкреслив голова ВР.

На його думку, "на сьогодні у світі немає жодної міжнародної організації, окрім НАТО, яка здатна це зробити". "Лише сильний, розширений Євроатлантичний союз. І альтернативи цьому немає. Бо щодня Кремль створює нові глобальні виклики безпеці. І не лише у Європі, але і в інших куточках світу, як це ми бачимо у Сирії", - додав Парубій.

Як повідомляв УНІАН, Парубій перебуває з візитом в Тбілісі, де бере участь у пленарному засіданні весняної сесії ПА НАТО.

Програмою візиту спікера також передбачено проведення двосторонніх та тристоронніх зустрічей, зокрема, з президентом ПА НАТО, головою парламенту Грузії.