Парубій перебуватиме з візитом у столиці Грузії Тбілісі 29-30 травня / фото: УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до президента Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору Паоло Аллі з проханням розглянути можливість проведення однієї з наступних сесій Асамблеї у Києві.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Апарату ВРУ, про це він сказав під час тристоронньої зустрічі в рамках засідання ПА НАТО у Тбілісі з президентом Асамблеї Паоло Аллі та головою парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе.

Так, Парубій звернувся до Аллі з проханням "розглянути можливість проведення однієї з наступних сесій Парламентської Асамблеї НАТО у Києві".

Відео дня

Голова Верховної Ради також поінформував про перебіг бойових дій на Донбасі, зокрема, про посилення обстрілів по українських позиціях з боку російських окупантів, та відзначив, що Росія накопичує зброю у Криму.

Читайте такожУкраїнська делегація на сесії ПА НАТО передала доповідь про зв'язки Росії з ІДІЛ та Талібаном

"Ми вважаємо, що це загроза не лише для регіону, але і для всього світу. Тому солідарність всього світу дуже важлива", - зауважив спікер українського парламенту.

Він запросив голову парламенту Грузії відвідати Київ 3 липня та взяти участь в урочистостях з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО.

"Я переконаний, що наша співпраця з НАТО і Грузією будуть тільки посилюватися", - наголосив голова ВР.

Як відомо, Парубій перебуватиме з візитом у столиці Грузії Тбілісі 29-30 травня з метою участі у пленарному засіданні весняної сесії ПА НАТО.

Програмою візиту передбачено проведення двосторонніх та тристоронніх зустрічей, зокрема, з президентом ПА НАТО, головою парламенту Грузії, президентом Грузії.