Голова Севастопольської міськдержадміністрації Сергій КУНІЦИН закликав правоохоронні органи дати оцінку діям окремих депутатів Севастопольської міської ради, які дозволили собі під час засідання сесії міськради, що відбулося 28 лютого, «хамські висловлювання на адресу глави держави».

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі міськдержадміністрації, С.КУНІЦИН заявив, що депутати міськради не лише перевищили свої повноваження, але вже й переступили всі грані «політичної риторики».

«Я звертаюся до правоохоронних органів дати оцінку діям окремих депутатів, які дозволили собі хамські висловлювання на адресу глави держави, і притягнути їх до адміністративної, а якщо знадобиться, то й до кримінальної відповідальності», - сказав він.

Відео дня

На думку С.КУНІЦИНА, «також необхідно проаналізувати всю діяльність міськради і розглянути питання аж до її розпуску - за дії, спрямовані на підрив державності».

Голова міськдержадміністрації висловив подив також з приводу заяви першого Президента України Леоніда КРАВЧУКА (який закликав главу держави Віктора ЮЩЕНКА подати у відставку і оголосити президентські вибори – УНІАН), «і поспішної реакції севастопольських депутатів».

«Хоч би хто як ставився до чинного Президента Віктора Андрійовича ЮЩЕНКА, для мене абсолютно дивна заява такої поважаної людини, досвідченого політика як Леонід Макарович КРАВЧУК», - сказав він.

За словами С.КУНІЦИНА, він розуміє, що «низка місцевих рад, особливо південного сходу країни, де більшість у Партії регіонів і комуністів, приймуть подібні рішення. А Севастополь виявився «попереду планети всієї», перший все це «схвалив». Хоча, відзначу, 43 депутати - це не весь Севастополь», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого Севастопольська міськрада вирішила «підтримати звернення першого Президента незалежної України Леоніда КРАВЧУКА до нинішнього глави держави Віктора ЮЩЕНКА із закликом добровільно піти у відставку».

Крім того, депутати закликали своїх колег в областях і містах України також підтримати звернення Л.КРАВЧУКА до В.ЮЩЕНКА. Як, зокрема, наголошується в тексті прийнятого на сесії звернення, «у той час, коли країна перебуває у важкій ситуації, Президент не приділяє уваги вирішенню цих проблем, і за чотири роки правління окрім дестабілізації обстановки в країні не зроблено нічого. Постійна зміна урядів, яких за ці роки було чотири, двічі була розпущена Верховна Рада України. Країна постійно перебувала у вирі політичної війни».