У стороні від скандалу навколо російської учасниці на «Євробаченні-2009» не залишилася і ЛДПР: ліберал-демократи просять Держдуму підтримати своє протокольне доручення думському комітету з культури про правомірність участі в цьому конкурсі Анастасії Приходько.

Цей несподіваний вибір «завдає прямої шкоди престижу Російської Федерації», упевнені в ЛДПР.

 «Річ навіть не в тому, що вона громадянка іншої держави, хоча сам по собі цей факт викликає обурення у наших виборців, а річ у тому, що вона відома своїми украй правими націоналістичними поглядами, про що вона не раз сама заявляла в ЗМІ», - приводить «РІА Новини»  коментар керівника фракції ЛДПР Ігоря Лебедєва.

Відео дня

Нагадаємо, «фабрикантка» спочатку планувала взяти участь в українському відбірковому конкурсі, але після дискваліфікації стала конкурсанткою в російському національному відборі, де і отримала гучну перемогу.

Вибір журі і глядачів викликав неоднозначну реакцію громадськості, але продюсер Насті Костянтин Меладзе пояснює, що зараз як ніколи потрібно подумати про єдність націй: текст до української пісні «Мамо» написала естонська поетеса, а музику – сам Меладзе.

Комсомольська правда