Міхеїл Саакашвілі / REUTERS

Сьогодні, 18 вересня, Мостиський райсуд Львова розглядає справу про незаконний перетин кордону колишнім президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі.

Читайте такожСадовий розповів, про що говорив із Саакашвілі після "прориву"

Політик прийшов на суд у вишиванці та заявив, що законів не порушував. У цій справі вже обрано запобіжні заходи кільком активістам, передає ТСН

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 10 вересня позбавленому українського громадянства екс-голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі вдалося перетнути польсько-український кордон в пункті пропуску "Шегині".

Його прихильники прорвали оточення українських силовиків. Вони взяли в щільне кільце політика, а також супроводжували його, депутатів і громадських діячів, і буквально "внесли" їх на територію України. 

За даними члена колегії МВС Антона Геращенка, Саакашвілі супроводжували народні депутати Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Павло Костенко, Дмитро Добродомов, а також колишній глава СБУ Валентин Наливайченко.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України.