Петро Порошенко / REUTERS

Президент України Петро Порошенко підтвердив запит України до Ради безпеки ООН щодо розгортання миротворчої місії на Донбасі. Про це він повідомив під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН з питань миротворчості сьогодні у Нью-Йорку.

«З метою відновлення миру в моїй країні навесні 2015 року я офіційно просив президента Ради безпеки розпочати відповідні процедури розгортання миротворчої операції ООН в Україні», - нагадав Порошенко.

«З тих пір вона набуває додаткової актуальності. Ситуація у регіоні Донбасу не покращується. Незважаючи на неодноразові ініціативи про припинення вогню, люди продовжують страждати», - додав глава держави.

Відео дня

Читайте такожПорошенко зустрівся з віце-президентом США перед засіданням Радбезу ООН щодо миротворчості (фото)

Він зауважив, що місія з моніторингу прав людини в Україні зафіксувала 161 жертв серед цивільних (26 загиблих та 135 поранених), пов'язаних з конфліктом на Донбасі, у період з середини травня по серпень 2017 року.

«Просто подумайте про ці цифри. І це відбувається у 21-му столітті в самому серці Європи. Права людей на життя, свободу, свободу слова, свободу совісті продовжують порушуватися щодня. Їх (людей на окупованому Донбасі – УНІАН) можуть вбити лише тому, що вони ходять до «неправильної» церкви, говорять «неправильною» мовою або якщо вони просто незгодні», - додав президент.

«У зв'язку з цим я хотів би ще раз підтвердити мій запит до Ради безпеки ООН розгорнути миротворців на Донбасі. Ми повинні йти далі на цьому шляху, чим раніше - тим краще», - заявив президент.