фото: УНИАН

Член делегації Естонії Андрес Херкель доповідатиме під час термінових дебатів на осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) щодо українського закону про освіту. Про це йдеться в оновленому порядку денному сесії, оприлюдненому на сайті ПАРЄ, передає радіо Свобода. Херкель є членом комітету з культури, науки, освіти й медіа.

Читайте такожГолова МЗС Угорщини висловився за перегляд Угоди про асоціацію Україна-ЄС через закон про освітуТакож для виступу на дебатах зареєструвалися 26 депутатів, зокрема, від України, Румунії, Угорщини, Молдови, Бельгії, Німеччини, Франції.

Як повідомляв УНІАН, 9 вересня стало відомо, що ПАРЄ на осінній сесії проведе термінові дебати щодо ухваленого в Україні закону «Про освіту». Згідно з порядком сесійного тижня ПАРЄ, затвердженим Бюро асамблеї, дебати з українського питання відбудуться 12 жовтня.

Відео дня

Український закон «Про освіту» набув чинності 28 вересня. Норма закону щодо мови освіти, державної, викликала критику як в Україні, так і за кордоном. В МЗС Угорщини пообіцяли блокувати кроки на шляху євроінтеграції України через закон про освіту. В Києві такі заяви Будапешта назвали істеричними. Крім того, з критикою закону виступали Румунія, Болгарія, Греція, Польща і Росія, а також президент Молдови.