ВРП припинила роботу судів на окупованих територіях / фото vru.gov.ua

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про припинення роботи судів на окупованих територіях Криму та Донбасу у зв’язку із заходами щодо боротьби з тероризмом у регіоні.

Як повідомляють в Управлінні інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП, згідно з ч.7 ст. 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв’язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами за поданням Голови Верховного Суду Вища рада правосуддя має право припинити роботу судів.

Читайте такожВища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно судді, яка відпустила Саакашвілі

Відео дня

9 січня 2018 року до ВРП надійшло подання Голови Верховного Суду про припинення роботи судів в Автономній Республіці Крим, Донецькій та Луганській областях.

"З огляду на викладене, керуючись статтею 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", статтями 3, 30, 34 Закону України "Про Вищу раду правосуддя" 25 січня 2018 року Вища рада правосуддя ухвалила припинити роботу місцевих та апеляційних судів", - йдеться у повідомленні.

Згідно з ухвалою, припинено роботу 84 судів у Криму та на Донбасі.

Як повідомляв УНІАН, Вища рада правосуддя звільнила суддю Дніпровського райсуду Києва Олександра Дзюбу через те, що він виносив рішення про арешт активістів Євромайдану наприкінці 2013 - початку 2014 років.