Найближчим часом будуть представлені результати розслідування інциденту між журналістом телеканалу СТБ та охороною Президента України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила заступник глави Адміністрації Президента Ганна ГЕРМАН на прес-конференції у Києві.

Вона пообіцяла, що сьогодні ще раз поцікавиться у начальника охорони Президента висновками розслідування інциденту. «Я запевняю вас, що ми це так не пропустимо», - сказала вона.

Відео дня

Г.ГЕРМАН нагадала, що одного з охоронців було відсторонено від виконання службових обов’язків, але вона особисто вважає, що цього замало. «Повинні бути більш жорсткі висновки, і я вважаю, що він перевищив свої повноваження, хоча він вважав, що з тією інформацією, яку вони мали в той день – дуже тривожною інформацією – він діяв відповідно до своїх інструкцій», - сказала Г.ГЕРМАН, додавши, що їй тяжко бути суддею до завершення розслідування.

Щодо вибачень з боку Адміністрації Президента Г.ГЕРМАН нагадала, що у день, коли стався інцидент, начальник УДО приніс публічні вибачення через ЗМІ. «Я вважаю, якщо потрібно, щоб він особисто зустрівся з журналістом і приніс вибачення, ми це зробимо, і в цьому немає жодних проблем», - сказала Г.ГЕРМАН.

Вона підкреслила, що журналісти повинні мати право працювати вільно, але є певні правила і певні інструкції, є особа, яку охороняють, і журналісти теж повинні зважати на вимоги охорони Президента. «Так є у всіх країнах, так є і в Сполучених Штатах, Франції, Німеччині», - зауважила вона.

Крім того, Г.ГЕРМАН висловила жаль, що з невідомих причин журналістка телеканалу СТБ Ольга ЧЕРВАКОВА відмовилась від участі у роботі Громадської гуманітарної ради, хоча попередньо погоджувалась працювати там. На думку Г.ГЕРМАН, канал СТБ, журналісти якого постійно потрапляють у конфліктні ситуації, повинен був би мати свого представника у Гуманітарній раді. «Якби ваша журналістка приходила, вона б могла відкрито, публічно Президенту все це сказати», - зауважила Г.ГЕРМАН і додала, що в Адміністрації Президента сподіваються, що О.ЧЕРВАКОВА змінить свою точку зору і долучиться до роботи Гуманітарної ради або канал СТБ, можливо, делегує іншого представника.

Як повідомляв УНІАН, 15 червня охорона Президента Віктора ЯНУКОВИЧА перешкоджала журналісту СТБ Сергію АНДРУШКУ вести репортаж з виставки “Агро-2010”, в якій брав участь глава держави. Співробітники Управління держохорони повалили журналіста на підлогу, коли він намагався пройти за Президентом, який оглядав експозицію виставки «Агро-2010» після проведеного ним короткого брифінгу.

Пізніше того дня Управління державної охорони вибачилося перед журналістом "за невиправдане застосування сили правоохоронцями".

16 червня прес-служба Президента повідомила, що представника правоохоронних органів, котрий 15 червня був учасником конфлікту з С.АНДРУШКОМ, відсторонено від виконання службових обов’язків на час проведення розслідування.