При підготовці до другого читання проект закону «Про внесення змін до закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради АРК, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» має стати «більш цивілізованим і збалансованим».

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав на прес-конференції голова ВР Володимир ЛИТВИН.

Він зазначив, що необхідно «докласти всіх зусиль, щоб цей закон був цивілізованим і таким, що відповідав би потребам і запитам суспільства.

Відео дня

В.ЛИТВИН не виключає, що при підготовці до другого читання із законопроекту буде вилучена норма щодо заборони на самовисунення на посади мерів міст. В той же час В.ЛИТВИН зазначив, що дане питання не є однозначним, оскільки самовисуванці мери «починають почергово вступати в ту чи іншу партію». Він додав, що вони перетворюються «у політичних коньюнктурників».

В.ЛИТВИН також зазначив, що суперечливою є норма і щодо заборони брати участь у виборах до місцевих органів самоврядування іменних блоків. Він зазначив, що мав би бути зацікавленим, щоб такі блоки були. В той же час додав, що під час обговорення йшлося про те, що існування блоків не сприяють політичній структуризації українського суспільства. «Тому виставляти своє особисте на перший план я не можу і не буду цього робити», - сказав В.ЛИТВИН і додав, що розуміє всю вразливість блоків на виборах, оскільки «головну критику, головний удар зосереджено на прізвище (йдеться про лідера блоку – УНІАН)».

В.ЛИТВИН наголосив, що «ніхто не в захопленні від цього закону». «А це означає, що ми повинні припинити цю політичну смиканину і зробити більш цивілізованим і збалансованим даний законопроект», - підкреслив В.ЛИТВИН.