Неформальна зустріч керівників країн – учасниць Співдружності незалежних держав відкрилася в Лівадійському палаці в Ялті.

У форумі беруть участь Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ, Президент Азербайджану Ільхам АЛІЄВ, Президент Вірменії Серж САРГСЯН, Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО, Президент Казахстану Нурсултан НАЗАРБАЄВ і Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ.

В.ЯНУКОВИЧ, за ініціативою якого проводиться саміт, зустрічав кожного президента на вході до Лівадійського палацу.

Відео дня

«Я дякую вам за підтримку моєї ініціативи зібратися за круглим столом, у якого, як кажуть, немає гострих кутів», - сказав Президент України.

За його словами, на зустрічі обговорюватимуться два основні питання: механізм активізації економічного співробітництва і плани з реалізації спільних проектів розвитку транспортної й туристичної інфраструктури зокрема Криму.

«Сподіваюся, що результатом нашої дискусії стане узгодження пріоритетів у сфері економічної взаємодії. Економічне співробітництво визначене державами - учасницями (СНД) як базовий напрям діяльності Співдружності», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Президент України висловив сподівання, що його російський колега поділиться підсумками зустрічей «Великої вісімки» і «Великої двадцятки», учасником якої був Д.МЕДВЕДЄВ.