Народний депутат Йосип Вінський, який влітку минулого року вийшов із фракції Соціалістичної партії, запропонував три способи, якими можна ліквідувати його депутатський мандат.

„Перший спосіб - найпростіший з законодавчої точки зору, адже достатньо прийняти закон про імперативний мандат і всі, хто вийшов зі своїх партійних фракцій, автоматично покладуть свій депутатський значок”, - наводить слова Йосипа Вінського сайт БЮТ. Однак, на думку екс-соціаліста, депутати від СПУ аж надто дорожать своїм правом у будь-який момент змінити політичні погляди і перейти туди, де більше платять, а тому не погоджуються голосувати за такий закон.

Другий спосіб складніший - СПУ може, за прикладом БЮТ та «Нашої України», провести з’їзд, обнулити список і написати всією фракцією заяви про складення повноважень. „До такого кроку СПУ я обов`язково приєднаюсь”, - пообіцяв Вінський.

Відео дня

Третій спосіб залежить лише від однієї людини. Вінський пообіцяв негайно скласти свій депутатський мандат і більше ніколи не балотуватися до Верховної Ради у випадку, якщо такий самий крок зробить його колишній однопартієць Олександр Мороз. „Заради очищення української політики від зради, я не вагатимусь ні на мить”, - запевняє Вінський