НУ-НСЛідер блоку “Наша Україна – Народна самооборона” Юрій ЛУЦЕНКО переконаний, що більша частина українців виступають за скасування депутатської недоторканності.

Про це Ю.ЛУЦЕНКО заявив сьогодні, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН під час відкриття Всеукраїнської акції "Старт збору підписів за скасування депутатської недоторканності", ініціатором якої є блок “НУ-НС”.

“Майже 80% усіх громадян України підтримують ініціативу блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” щодо збору підписів про скасування депутатської недоторканності”, - зазначив Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

Сьогодні він першим публічно поставив свій підпис під відповідною вимогою. Також це зробили представники першої п’ятірки блоку, зокрема, голова партії «Наша Україна» В’ячеслав КИРИЛЕНКО, міністр оборони Анатолій ГРИЦЕНКО, міністр закордонних справ Арсеній ЯЦЕНЮК, лідер Європейської партії України Микола КАТЕРИНЧУК.

Ю.ЛУЦЕНКО наголосив, що серед тих, хто підтримує цю акцію, є прихильники як “помаранчевих”, так і “біло-блакитних”, і що втрата депутатами імунітету перед законом зменшить рівень корупції у державі та збільшить відчуття відповідальності самого депутата перед виборцями.

У свою чергу В.КИРИЛЕНКО зауважив, що метою акції є збір якнайбільшої кількості підписів на підтримку ініціативи блоку у всіх регіонах. “Це бажання всього народу”, - наголосив він.