Соцпартія наполягатиме на наданні права голосування на дому усім громадянам пенсійного віку без представлення ними медичних довідок.

"В Україні близько семи мільйонів осіб досягли віку 60-65 років, це великий відсоток громадян", - зауважується в повідомленні прес-служби СПУ.

"Медична довідка, в даному випадку, є порушенням особистих прав громадян, тим паче, що не можна корегувати закони в вигідний для деяких політичних сил спосіб. Голосування на дому стане найпотужнішою моделлю фальсифікацій на цих виборах", - наголошують в партії.

Відео дня

У повідомленні нагадується, що "ЦВК не змогла затвердити форму заяви виборців, у якій вони просять надати право голосувати на дому".

"Центвиборчком має намір повернутися до розгляду даного питання найближчим часом", - розповів член ЦВК Олександр Чупахін.

"Найбільша дискусія розгорнеться навколо обов`язку виборця додавати до заяви медичний документ, що підтверджує нездатність пересуватися", - додається у повідомленні СПУ.

Соціалісти вважають, що "це відверте порушення прав людини і спроба ігнорувати норму закону про вибори, яка заважає окремим політичним силам фальсифікувати результати волевиявлення 30 вересня".

Українська правда