Сьогодні суд розгляне позов СПУ на рішення ЦВК14 серпня о 10.30 Окружний адміністративний суд Києва (вул. Десятинна, 4/6) розпочне розгляд позовної заяви Соціалістичної партії України щодо неможливості участі представників БЮТ та “Нашої України” у формуванні виборчих комісій.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі СПУ.

Соцпартія вимагає визнання протиправними та скасування двох постанов Центральної виборчої комісії (№62, 63 від 3.08.2007р.). Цими постановами передбачається участь у формуванні виборчих комісій, зокрема, представників колишніх депутатських фракцій парламенту БЮТ та «Нашої України».

Відео дня

“Подання даного позову Соціалістичною партією України має на меті усунення перешкод до проведення прозорих та рівних виборів у суворій відповідності до норм чинного законодавства”, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, підставою подання Соцпартією цього позову стало те, що на момент початку виборчого процесу дані фракції юридично перестали існувати, а повноваження депутатів-членів цих фракцій були достроково припинені на підставі рішень з’їздів відповідних партій.