Віктор ЮщенкоПрезидент України Віктор ЮЩЕНКО у ці хвилини перебуває безпосередньо на місці стихійного лиха в Херсонській області, де особисто ознайомлюється з тим, як відбувається гасіння лісової пожежі.

Як повідомляє прес-служба глави держави, В.ЮЩЕНКО дав доручення керівництву штабу з ліквідації пожежі задіяти всі можливі механізми та засоби для локалізації та ліквідації загоряння.

Як зазначається у повідомленні, Глава держави вважає дії уряду в даній ситуації неефективними та неоперативними і вимагає вжити всіх заходів для ліквідації пожежі в Херсонській області. Зокрема, наголошується, що під час обльоту місця стихійного лиха Президент не побачив жодної одиниці техніки, задіяної на пожежегасінні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Президент України, відбувши після робочої поїздки у Херсонську область до Києва, вимушений був повернутися назад після того, як з борта літака він побачив побачив лісову пожежу на великій площі, хоча буквально перед відльотом міністр із питань надзвичайних ситуацій Н.ШУФРИЧ відрапортував Президентові про локалізацію вогнищ займання і успішне приборкання вогняної стихії в області.