Василь ЦушкоМіністр внутрішніх справ Василь ЦУШКО пояснює збільшення кількості своїх заступників необхідністю посилити економічний блок відомства.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні журналістам у Києві.

В.ЦУШКО зазначив, що збільшення кількості заступників було розкритиковане, але, за його словами, призначення Анатолія МОГИЛЬОВА заступником міністра пов`язане з тим, що він обіймає посаду керівника міліції в Криму, що, згідно Конституції АРК, передбачає поєднання з посадою заступника міністра.

Відео дня

Водночас В.ЦУШКО підкреслив, що Федір ВЛАД призначений його першим заступником з метою посилення економічного блоку відомства.

«За моєю ініціативою, знаючи, що я йду в відпустку… За роки незалежності вперше було піднято питання економіки у відомстві і господарській діяльності», - сказав В.ЦУШКО.

За його словами, МВС – «це економічна імперія», в якій почав наводитися порядок. Зокрема, він повідомив, що до відомства відносяться 97 тис. га землі, багато будівель і споруд, які здавалися за копійки, а також 800 підприємств, які представляють себе як збиткові, але насправді паразитують за рахунок МВС. Міністр також зазначив, що в відомстві не все гаразд зі зброєю», оскільки деякі області забезпечені на 140%, а інші - на 60. Водночас перекидання вимагає великої роботи.

«Навколо Міністерства створилася ціла система паразитів, яка під логотипом МВС збагачувалася», - додав В.ЦУШКО.

«Для того, щоб подолати такі тенденції, тимчасово цей блок я підсилив», - пояснив міністр.

Також, за його словами, введення ще однієї посади першого заступника міністра пов`язане з тим, що він йде у відпустку, і Михайло КОРНІЄНКО виконуватиме обов`язки міністра внутрішніх справ.

Разом з тим міністр прогнозує, що після проведення реформи в міністерстві кількість заступників буде скорочена. «Сказати, що це буде постійно… Думаю, що ні, в майбутньому в міністерстві слід робити реформу і скорочувати кількість заступників міністрів і департаментів», - сказав В.ЦУШКО.

Крім того, він підкреслив, що впевнений за цю кандидатуру. «За Федора ВЛАДА я ручаюся, як за себе», - відзначив міністр.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів 15 серпня ввів посаду першого заступника Міністерства внутрішніх справ України з тилового забезпечення і призначив на неї Ф.ВЛАДА.

До цього у міністра внутрішніх справ було два перших заступники.